Spis treści/Contens 2019-03-28 Spis artykułów Bromatologia nr 1 do pobrania - całość 1.06 MB | 1 kwietnia 2019 Suplementy witaminy K2 w Polsce H. Czeczot, Z. Wolarek-Cheli 283.87 kB | 28 marca 2019 Spożycie witamin rozpuszczalnych w tłuszczach (A, D, E) a stopień nawilżenia skóry młodych kobiet K. J. Gromkowska-Kępka, A. Puścion-Jakubik, S. K . Naliwajko, J. Moskwa, J. Soroczyńska, P. Nowakowski, K. Mielcarek, R. Markiewicz-Żukowska, M. H. Borawska 237.46 kB | 28 marca 2019 Spożycie tłuszczów pokarmowych ogółem i wybranych kwasów tłuszczowych a nawilżenie skóry młodych kobiet A. Puścion-Jakubik, K. J. Gromkowska-Kępka, S. K. Naliwajko, J. Moskwa, P. Nowakowski, K. Mielcarek, R. Markiewicz-Żukowska, K. Socha, M. H. Borawska 292.76 kB | 28 marca 2019 Sok z buraka i sok z kwaśnych wiśni w żywieniu osób o zwiększonej aktywności fizycznej K. Stachurska, M. Zegan, E. Michota – Katulska 216.26 kB | 28 marca 2019 Analiza chemiczna wybranych win polskich, wyprodukowanych z owoców winorośli właściwej B. Tatar, I. Zagrodnik, J. Dobrowolska-Iwanek, M. Fołta, M. Smardz, P. Zagrodzki 202.04 kB | 28 marca 2019 Zastosowanie fitoterapii w leczeniu wrzodziejącego zapalenia jelita grubego K. Kaźmierczak-Siedlecka, J. Ruszkowski, M. Folwarski, K. Obara, W. Makarewicz, A. Lebiedzińska 213.68 kB | 28 marca 2019 Żywienie dojelitowe osób z rozpoznaną chorobą nowotworową w warunkach domowych K. Kaźmierczak-Siedlecka, J. Ruszkowski, J. Jędrzejczak, M. Folwarski W. Makarewicz, A. Lebiedzińska 222.39 kB | 1 kwietnia 2019 Spożycie kawy przez pacjentów z chorobą nowotworową z terenów północno-wschodniej Polski M. Majewski, K. Raczyńska, A. Pięta, M. Pugaczewska, I. Musiał 365.09 kB | 28 marca 2019 Ocena wpływu suplementacji selenem na wybrane parametry diagnostyczne u pacjentów z przewlekłym autoimmunologicznym zapaleniem tarczycy (choroba Hashimoto) R. Kusak, K. Buczyński, L. Fronckowiak, M. Duńska, A. Kilanowicz, M. Nasiadek 216.18 kB | 28 marca 2019 Ocena stanu odżywienia i składu ciała studentów Państwowej Wyższej Szkoły Zawodowej w Nysie E. Malczyk, K. Fiszer, A. Malczyk 204.60 kB | 28 marca 2019 Zawartość miedzi we krwi szczurów suplementowanych nano miedzią i węglanem miedzi M. Majewski, K. Ognik, J. Juśkiewicz 188.23 kB | 28 marca 2019 Spis treści/Contens 141.20 kB | 28 marca 2019 POBIERZ