Spis treści 2019-07-03 Spis artykułów Bromatologia nr 2 do pobrania - całość 6.14 MB | 3 lipca 2019 Google Trends jako narzędzie wykorzystujące Big Data w naukach żywieniowych E. Błaszczyk-Bębenek, P. Jagielski, M. Schlegel-Zawadzka 1.27 MB | 3 lipca 2019 Analiza sposobu odżywiania oraz suplementowania diety u osób uczestniczących w treningach wytrzymałościowych lub siłowych. Cz. I A. Bogunia, P. Zagrodzki, J. Kryczyk-Kozioł, M. Krośniak 206.89 kB | 3 lipca 2019 Ocena wpływu suplementacji kofeiną na specyficzne zdolności wysiłkowe u zawodników judo – badanie pilotażowe K. Durkalec-Michalski, N. Główka, P. Nowaczyk, K. Mendowska, A. Grygiel 435.47 kB | 3 lipca 2019 Żywienie kobiet w ciąży w odniesieniu do aktualnych zaleceń M. Więch, E. Kawiak-Jawor, M. Barańska, H. Weker 1.04 MB | 3 lipca 2019 Ocena całodziennych racji pokarmowych planowanych w żywieniu funkcjonariuszy Straży Granicznej w sezonie zimowym A. Anyżewska, I. Bolczyk, R. Łakomy, T. Lepionka, E. Szarska, E. Maculewicz, A. Tomczak, J. Bertrandt 174.42 kB | 3 lipca 2019 Stosowanie suplementów diety a częstotliwość spożycia wybranych grup produktów przez żołnierzy Wojsk Specjalnych T. Lepionka, A. Anyżewska, R. Łakomy, E. Szarska, E. Maculewicz, A. Tomczak, J. Bertrandt 178.88 kB | 3 lipca 2019 Wiedza osób po 50. roku życia zamieszkujących województwo opolskie na temat suplementów diety witaminowo-mineralnych E. Szura, M. Misiarz, A. Poniewierka, E. Malczyk, A. Pulik, M. Budźko 172.66 kB | 3 lipca 2019 Ocena sposobu żywienia i jego rola u osób chorujących na nieswoiste zapalenia jelit M. Misiarz, E. Szura, A. Malczyk, M. Zołoteńka-Synowiec, J. Kłębek 182.85 kB | 3 lipca 2019 Ocena wiedzy żywieniowej i stylu życia studentów w kontekście profilaktyki chorób cywilizacyjnych B. Sperkowska 187.43 kB | 3 lipca 2019 Sposób żywienia oraz stan odżywienia uczniów gimnazjów w powiecie myślenickim w latach 2016–2017 J. Żwirska, E. Błaszczyk-Bębenek, P. Jagielski, A. Ostachowska-Gąsior, M. Bajer, M. Schlegel-Zawadzka 1.67 MB | 3 lipca 2019 Ocena zmian zawartości izomerów trans kwasów tłuszczowych w koncentratach spożywczych w latach 2004–2018 E. Jasińska-Melon, H. Mojska, K. Świderska, I. Gielecińska, M. Jarosz 1.75 MB | 3 lipca 2019 Ocena pobrania kofeiny z napojów energetyzujących przez młodzież z powiatu kłodzkiego E. Malczyk, A. Malczyk, M. Misiarz, E. Szura, I. Chmiel 183.56 kB | 3 lipca 2019 Częstotliwość oraz wybory dotyczące spożycia płynów w grupie dzieci i młodzieży szkolnej z Niepołomic i Krakowa B. Piórecka, A. Kozioł-Kozakowska, P. Jagielski, M. Schlegel-Zawadzka 186.08 kB | 3 lipca 2019 Spożycie wybranych składników odżywczych przez pacjentów z padaczką a potencjał antyoksydacyjny surowicy krwi K. Kulesza, M. Cyuńczyk, J. Kochanowicz, A. M. Witkowska 176.81 kB | 3 lipca 2019 Zawartość kwasów organicznych oraz związków bioaktywnych w wodnych naparach kwiatostanów głogu stosowanych jako składniki suplementów diety A. Przybylska, G. Bazylak 203.33 kB | 3 lipca 2019 Wpływ soku z młodych pędów kapusty głowiastej białej (B. oleracea var. capitata f. alba) na żywotność komórek nowotworowych gruczołu piersiowego linii MCF-7 M. Drozdowska, T. Leszczyńska, A. Koronowicz, E. Piasna-Słupecka, D. Domagała 249.80 kB | 3 lipca 2019 Ocena wiedzy oraz sposobu żywienia pacjentów diabetologicznych K. Ruszkiewicz, P. Jagielski, I. Traczyk 198.01 kB | 3 lipca 2019 Spis treści 158.13 kB | 3 lipca 2019 POBIERZ