PRZEGLĄD NUMERÓW / TABLE OF CONTENTS

Year
List of issues

Spis treści

MORE

XXVIII OGÓLNOPOLSKIE SYMPOZJUM BROMATOLOGICZNE nt. Innowacyjne podejście do bezpiecznej żywności i racjonalnego żywienia

M. Grembecka, J. Brzezicha, P. Szefer MORE

Ocena interakcji wybranych składników suplementów diety z naparem z zielonej herbaty

A. Synowiec-Wojtarowicz, K. Pawłowska-Góral, K. Okólski MORE

Występowanie aflatoksyn w wybranych przyprawach

A. Głogowska-Gruszka, M. Buczkowska MORE

Wpływ bajkaliny i bajkaleiny na homeostazę oksydacyjno-redukcyjną fibroblastów eksponowanych na działanie stałego pola magnetycznego

A. Synowiec-Wojtarowicz, K. Pawłowska-Góral MORE

Wpływ metody utrwalania i pakowania buraków na przeżywalność wybranych szczepów gronkowców S. aureus

I. Steinka MORE

Analiza składu ciała wybranej grupy tancerzy tańca towarzyskiego

P.C. Pawicka, E. Michota-Katulska, M. Zegan MORE

Analiza jakościowa sposobu żywienia pensjonariuszy Domu Pomocy Społecznej w Lublinie.

A. Winiarska-Mieczan, K. Muzyka, K. Jachimowicz MORE

Ocena powszechności i uwarunkowań spożycia napojów energetyzujących wśród studentów uczelni medycznej i niemedycznej

A. Jakóbczak, M. Zegan, E. Michota-Katulska MORE

Profil kwasów tłuszczowych w żółtkach jaj kurzych, w tym DHA w zależności od sposobu chowu kur

G. Kosewski, M. Kowalówka, M. Dobrzyńska,P. Jagielski, J. Przysławski MORE

Okadka

MORE

Cover

MORE

Editorial page

MORE

Contens

MORE

Eating behaviours of a group of Polish people living in Poland and the United Kingdom

Ewa Malczyk, Agnieszka Malczyk, Anna Krawczyk MORE

Effects of microplastic-contaminated foods on the digestive system

Kornelia Kadac-Czapska, Eliza Knez, Małgorzata Grembecka MORE

Health properties of bee bread and bee pollen

Emilia Laskowska, Maria Halina Borawska, Katarzyna Socha MORE

Assessment of Dietary Inflammatory Index (DII) in subjects with hypersensitivity to aspirin and other non-steroidal anti-inflammatory drugs (HANSADIs)

Mateusz Konrad Witkowski, Aleksandra Ryglowska, Halina Grajeta, Anna Prescha MORE

Regulamin dla autorów

MORE

Okładka

MORE

Strona redakcyjna

MORE

Spis treści

MORE

Porównanie potencjału antyoksydacyjnego i zawartości składników fenolowych w piwach konwencjonalnych i bezalkoholowych

Beata Małgorzata Sperkowska, Cezary Wojtynek, Szymon Walkowiak, Marcin Koba MORE

Ocena ilościowa sposobu żywienia wybranych grup sportowców

Paulina Żuk, Dorota Skrajnowska, Barbara Bobrowska-Korczak MORE

Wpływ drożdży piekarniczych Saccharomyces cerevisiae na kiełkowanie i wzrost siewek pszenicy jarej Triticum aestivum L. Emend. Fiori et Paol

Jakub Perkowski, Renata Markiewicz-Żukowska, Marta Czernik, Paweł Ławicki, Katarzyna Socha MORE

Skład chemiczny mleczka pszczelego i korzyści zdrowotne

Emilia Laskowska, Katarzyna Socha, Maria Borawska MORE

Znaczenie hormonalnie czynnych związków ze środowiska w rozwoju otyłości

Katarzyna Iłowiecka, Wojciech Koch, Lidia Czernicka-Boś, Justyna Zagórska MORE

Regulamin dla autorów

MORE

Okładka

MORE

Strona redakcyjna

MORE

Spis treści

MORE

Francuski paradoks (1992–2022) – trzy dekady badań nad kardioprotekcyjnymi właściwościami wina gronowego

Maciej Tadeusz Gawlik MORE

Ocena jakościowa sposobu żywienia wybranych grup sportowców

Paulina Żuk, Dorota Skrajnowska, Barbara Bobrowska-Korczak MORE

Analiza zawartości tiocyjanianów w wybranych warzywach krzyżowych (Cruciferae)

Anna Przybylska, Aleksandra Mariańska, Marcin Koba MORE

Ocena stylu życia studentów kierunku dietetyka Uniwersytetu Medycznego im. Karola Marcinkowskiego w Poznaniu

Martyna Dagmara Marciniak, Ewelina Swora-Cwynar, Marta Hoffman-Borkowska, Agnieszka Dobrowolska MORE

Regulamin dla autorów

MORE